ŽELITE IZVEDETI VEČ O NAŠI ZGODOVINI? ZBERITE SE OKROG NAŠE MIZE

Veliko se je spremenilo odkar je Carl Neff leta 1877 izdelal svojo prvo pečico. Ljudje po vsem svetu so zavihali rokave in ter skupaj preživljali vesele trenutke ob kuhanju. Globalne sestavine so postale lokalne. In od skromnih začetkov je kuhinja zrasla ter postala srce doma – v središču katerega je bila pogosto prav pečica NEFF.
1877 - Nekaj se kuha

1877 – Nekaj se kuha

Leta 1877 se je v majhnem mestecu v nemški provinci Baden-Württemberg nad malo, deloma iz lesa izdelano kočo, pričel viti dim. Carl Neff se je skupaj s šestimi partnerji vselil v kočo in tam so vzpostavili prvo delavnico NEFF. Ni se jim sanjalo, da bo nekega dne ta mala koča zavzela vso Evropo.

 

Carl Neff – talent za izkoriščanje potenciala

Preden je svoj talent posvetil pečicam, je bil Carl Neff ključavničar. V tej tovarni so bili izdelani čisto prvi modeli NEFF – peči na premog – katere je izdelalo le 6 parov rok. Če ste pogledali v notranjost ene od pečic, ste lahko opazili, kako dobro zasnovana in enostavna za uporabo je bila – iste prednosti, ki jih v aparatih NEFF najdete še danes. Poleg obrtniškega talenta je imel Carl Neff tudi eno najpomembnejših prednosti – dober občutek. V Carlovem primeru je ta občutek vedno znal napovedati, kaj bodo stranke želele v prihodnosti, tako da je lahko s svojo naravno iznajdljivostjo vedno izpolnil njihove potrebe.

Carl Neff - talent za izkoriščanje potenciala
1885 - Peka za Belle Epoque

1885 – Peka za Belle Epoque

Konec stoletja v Evropi je bilo lepo obdobje – od koder tudi ime belle Époque. Po vsem kontinentu sta umetnost in kultura v razcvetu in kupi urbanistov se zbirajo v kavarnah, da bi razpravljali o najnovejših tematikah ob vroči kavi in kolačih. Na srečo je Carl Neff opazil, kaj se dogaja, in razvil novo pečico, ki je bila namenjena pekarnam v pomoč pri naraščajočemu povpraševanju. Nove komercialne pečice NEFF so pripomogle zadovoljiti novo sladko razvado Evropejcev in njihove pogovore ohraniti lahkotne in polne okusa.

1919 – VZHAJANJE IN NARAŠČANJE

Skozi naslednji dve desetletji je NEFF trdo garal v svojih kuhinjah, kjer so nastajale inovacije in novi modeli. Najprej je prišla velika pečica za industrijske kuhinje, nato je NEFF izpopolnil novo pečico na plin, ki je takrat zamenjala umazane pečice na premog. Leta 1919 je na trg prišla prva patentirana plinska pečica za pekarne.

1949 - NEFF prinese na svet dvojčka!

1949 – NEFF prinese na svet dvojčka!

In da s tem kuharjem po vsem svetu razlog za praznovanje. Zakaj? Čeprav je bilo to težko obdobje po vojni in je bila hrana bolj klavrna, je NEFF s proizvodnjo nove pečice kuharjem ponudil veliko veselja. Zdaj je bila prvič na voljo pečica z dvema ločenima deloma za segrevanje, ki je omogočala kuhanje različnih jedi hkrati.

Delovati prične nov model NEFF

Delovati prične nov model NEFF – spoznajte Alfreda

Dr. Alfred Neff je bil sin našega ustanovitelja, Carla, tako da bi ga lahko poimenovali kot nov model proizvodne linije NEFF. Najnovejši model, Alfred, je med vojno celoten posel podedoval od svojega očeta in je kmalu nadaljeval po očetovih stopinjah, pri čemer je vnaprej napovedoval potrebe kuharjev in skrbel za inovacije. Najprej pa sta podjetje NEFF in njegov novi direktor igrala manjšo vlogo v čudežnem obdobju nemškega povojnega okrevanja, ki je pozneje postalo znano kot “Wirtschaftswunder” (gospodarski čudež).

IZDELANO V NEMČIJI

V tem obdobju je proizvodnja v tovarni poskočila in v kratkem času je “Izdelano v Nemčiji” postal sinonim za inženirsko kakovost, ki je bila po vsem svetu neprekosljiva. Po zaslugi navdiha, ki ga je prineslo to izjemno obdobje rasti in uspeha ni minilo dolgo, preden je Alfred Neff začel iskati nove kuharske meje, ki bi jih lahko osvojil, in je sprva nadziral vstop podjetja NEFF v hlajenje in nato pustil še močan pečat v kategoriji pralnih strojev.

50-a leta – stoletje, ki prekipeva z inovacijami

V petdesetih letih je kapitalizem sprostil celoten potencial industrije, zahodni svet pa je dobesedno prekipeval z inovacijami. Medtem ko so se rock zvezde šopirile in dvigovale srčni utrip s svojimi izzivalnimi plesnimi gibi, je NEFF predstavil nekaj inovacij – indukcijsko kuhalno ploščo, mikrovalovno pečico in pečico Arcus – s katerimi je rock and roll pripeljal tudi v kuhinjo. Vedno je obstajala nevarnost, da bodo stvari postale prevroče, a brez skrbi. NEFF je bilo prvo podjetje, ki je uvedlo termostate kot standard za vse naše pečice.

50-a leta - stoletje, ki prekipeva z inovacijami
60-a leta - lepo zloženi krožniki

60-a leta – lepo zloženi krožniki In prav tako aparati.

V šestdesetih letih so se ženske pričele boriti za neodvisnost, kar je pomenilo manj preživetega časa v kuhinji in bolj učinkovite kuhinje. Velikosti pečic so se torej povečale, da bi lahko v njih pripravljali več hrane naenkrat, NEFF pa je lansiral čisto prve vgradne aparate za prihranek prostora. Medtem se je v kuhinjah v hotelih in na letališčih po svetu vse bolj pogosto slišal zadovoljiv zven časovne ure mikrovalovne pečice, ki je naznanjal, da je jed pripravljena. Razlog? NEFF je pričel odpremljati prve industrijske mikrovalovne pečice.

70-a leta – Kuhajte po svoje

Namesto da bi se odločali med enim in drugim, imate lahko oboje. Z novim NEFFovim Domino modularnim štedilnikom ste lahko izbirali med različnimi elementi za vaš štedilnik – plin, elektrika, cvrtje, žar, grelni elementi – in jih združili v eno enoto. Še bolje – z izumom pečice CIRCOTHERM je bilo mogoče postaviti jedi na različne rešetke, ne da bi se pri tem vonjave med seboj mešale. Ne le, da so lahko kuharji kuhali po svoje, kar je še bolj pomembno, je, da je njihova torta zdaj ni imela okusa po lososu.

70-a leta - Kuhajte po svoje

80-A LETA – MIGAJ, PLEŠI, SPECI

Osemdeseta so bila kričeča, polna energije in svobodnega duha. In tudi v kuhinji je bilo mogoče imeti ta isti občutek, za kar je poskrbel CLOU. Ne, ne gre za plesni gib, ampak za novo tehnologijo pečice, ki je bila zasnovana z namenom, da bi bilo lažje naložiti jedi v vročo pečico in jih spet vzeti ven, tako da so bile rešetke nameščene na koleščkih in vodilih. Hkrati je NEFF vpeljal tudi notranjo osvetlitev za pečice, tako da je bilo mogoče videti, kako napredujejo jedi. S tem je poskrbel za popolno desetletje za kuharske podvige.

90-A LETA – NOVO PRIDOBLJENI APETIT ZA ELEGANCO

Pionirsko desetletje za oblikovanje kuhinj v NEFFu – zdaj skromni kuhinjski aparat preneha biti nekaj povsem funkcionalnega in dobi – ali si upamo to reči naglas – precej bolj uglajen videz. Kuhalne plošče in pečice imajo tudi kanček kroma in elegantne digitalne elemente visokokakovostne avdio opreme. Ko imaš enkrat kuhinjo, ki je videti izjemno, želiš to seveda tudi ohraniti. In po zaslugi NEFFove tehnologije EasyClean je bilo to mogoče.

Prelom tisočletja - Funkcionalnost je elegantna

Prelom tisočletja – Funkcionalnost je elegantna

Vsako leto NEFF prejme industrijske nagrade za našo edinstveno kombinacijo dizajna in funkctionalnosti. V letih po prelomu tisočletja je NEFF nadaljeval z izpopolnjevanjem kuhinjske ponudbe, z aparati z aluminijasto prevleko, ki dajejo takojšen videz sodobne karizme. A za nas se resnična lepota skriva tam, kjer je dizajn le nadgradnja funkcionalnosti. Če pogledate pod površino, boste našli osupljive inovacije, kot je Circostream za ljubitelje hrustljave zelenjave ali naš Compact Cafe, naš vrhunski domači pripomoček za poznavalce kave.

2. dekada po prelomu tisočletja – Pridih čarobnosti v kuhinji

V drugi dekadi po prelomu tisočletja se je NEFF poslužil čarovnije, da bi našel še bolj izvrstne načine kuhanja. No, to ni povsem res, ampak radi verjamemo, da je v naših najnovenših inovacijah vsaj nekaj čarobnosti. Na primer Variosteam. Naša tehnologija Variosteam med kuhanjem dodaja vlago v pečico (v obliki pare), kar pomeni, da bodo pečenke vedno sočne in okusne (mesojedci, veselite se!) Še en element kuhinjske čarovnije je NEFFova kuhalna plošča Flexinduction. Enostavno namestite ponev kamor koli na temno gladko površino in segrela se bo le ponev, medtem ko bo preostalo območje kuhanja na dotik ostalo hladno.

2. dekada po prelomu tisočletja - Pridih čarobnosti v kuhinji
X

Piškotki Z uporabo spletne stran Protehnika.si se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij je na voljo v naši izjavi o varstvu podatkov in v razdelku pomoči "Piškotki". Več na razdelku domov "Piškotki". Kako izbrisati piškotke Kaj so piškotki? VEČ INFORMACIJ

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se zapišejo na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran. Piškotki služijo za zagotavljanje sledljivosti in ko se naslednjič vrnete na stran preko istega brskalnika lahko le ta preveri, ali je piškotek prisoten, in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo ali nas je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu lahko prilagodimo prikazano vsebino. Upravljanje in brisanje piškotkov V primeru, da se odločite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Večina brskalnikov omogoča da zavrnete ali sprejmete vse piškotke, sprejmete samo določene piškotke ali pa vas vsakič vpraša ali dovolite piškotke za določeno stran ali ne. Brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Za navodila, kako to storiti, vam predlagamo, da se poslužite pomoči v brskalniku kjer boste našli navodila za upravljanje piškotkov vašega brskalnika. Naše spletno mesto shranjuje naslednje piškotke Ime piškotka Namen uporabe piškotka TrajanjeStoritev domain_session Seja strani Seja www.PROTehnika.si cookie_agreement Odločitev uporabnika o uporabi piškotkov 1 leto www.PROTehnika.si cookie_agreement_ga Odločitev uporabnika o uporabi piškotkov storitve 1 leto www.PROTehnika.si Google Analytics _utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics _utmb Statistika ogledov spletne strani 30 minut Google Analytics _utmc Statistika ogledov spletne strani Seja Google Analytics _utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics ​ Sedež podjetja: Uroš Petek s.p., Zaloška cesta 269 1000 Ljubljana Telefon: 040 60 40 20 ​ Elektronski naslov: prodaja@protehnika.si

ZAPRI